Miód rzepakowy Krystalizuje bardzo szybko w ciągu kilku dni po odebraniu go pszczołom i ma potem kolor biały z odcieniem szarym lub żółtym.. Powodem szybkiego krystalizowania miodu rzepakowego jest obecność w miodzie bardzo dużej ilości glukozy. Z tego względu polecany jest dla osób cierpiących na choroby sercowe, glukoza zawarta w tym miodzie jest najlepszą odżywką dla mięśni sercowych. Miód rzepakowy stosuje się do leczenia trzustki, w tym cukrzycy, układu pokarmowego, wątroby i nerek. Podaje się go osobom wymagającym nagłego wzmocnienia. Jest on w tym przypadku bardziej skuteczny od zastrzyku z glukozy. Miody rzepakowe zalicza się do miodów o najdelikatniejszych walorach dietetycznych. Może być stosowany – wręcz zaleca się go osobom ze schorzeniami jamy ustnej, żołądka i dwunastnicy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.